top of page

SAXOFOON

306CE121-A9AE-42DC-B4DE-C950E1906E11.jpeg

In ons lesaanbod mag de saxofoon uiteraard niet ontbreken. Het is opmerkelijk hoe goed dit relatief jonge instrument zijn plaats weet te behouden in de pop- en jazzmuziek. De saxofoon is een populair instrument en speelt een grote rol in vele wereldwijde hits. Ook is het een veelzijdig instrument. Er zijn maar weinig muziekstijlen waaraan hij geen schitterende melodieën of virtuoze solo's kan toevoegen. En laten we eerlijk zijn: klopt het dat sommige nummers je meer doen denken aan de sax dan aan de zang? Gerry Rafferty's "Baker Street" is reeds 40 jaar oud, en de meeste mensen zullen de altsax-solo direct herkennen.

De saxofoonlessen op Roosendaal Music Academy worden gegeven door Gijs van Oosterhout. Gijs (26) is in 2018 succesvol afgestudeerd aan het Conservatorium in Rotterdam en is actief als sessie muzikant bij onder andere Bakermat, met wie hij over de hele wereld speelt. Hij stond eerder op het podium met Hans Dulfer, Dana Winner, Ralph de Jongh en Leona Philippo. 

Als je saxofoon wilt leren spelen, dan ben je bij RMA zeker op het juiste adres. Je kunt hier terecht voor alle soorten saxofoons, zoals de altsax, tenorsax enzovoort. Er kan gewerkt worden aan alle muziekgenres. Van pop tot jazz en van klassiek tot latin. De lessen zijn niet alleen voor beginners, ook als gevorderde kun je langskomen om verder te werken aan je eigen technieken of meer te leren over improvisatie. De lessen worden volledig afgestemd op de wensen en ervaringen van de cursist. Graag ziet Gijs jou een keer op de muziekschool voor een gratis proefles!

 

Op Roosendaal Music Academy wordt ook gitaar-, drum-, bas-, piano- en zangles gegeven. Samenspelen met anderen is dus mogelijk.

2FFF001F-0E45-4599-92DD-B28E09C4F34B.jpeg
bottom of page