top of page

BANDCOACHING

Muziek maken in je eentje is leuk, maar muziek maken of zingen met anderen is nog veel leuker. In een band speel én leer je van elkaar. Roosendaal Music Academy is een ontmoetingsplek waar je samen met anderen muziek maakt. Speel jij een instrument of ben je een zanger(es) en wil je graag in een band spelen? Dat kan! Wij bieden jou dan ook graag de mogelijkheid om je aan te melden voor het samenspelen met anderen in een band. Je leert, samen met je band, jouw favoriete nummers in jullie eigen stijl te coveren. Heb je al een band, maar kunnen jullie wel wat sturing en advies gebruiken? Dan kun je zeker ook met je eigen band aanmelden!

Muziek klas

Onder begeleiding van 1 of 2 van onze ervaren muziekdocenten wordt je begeleid bij het kiezen, instuderen en samenspelen van nummers in een band met andere leerlingen, waarbij verschillende zaken aanbod komen, zoals begeleiden, soleren en podiumpresentatie. Elk schooljaar zal namelijk ook worden afgesloten met een live-optreden voor familie en vrienden waar alle bands van de muziekschool zullen optreden. 

Voor een band heb je minimaal vijf bandleden nodig. Een gemiddelde band bestaat uit een drummer, een basgitarist, één of twee gitaristen, een pianist of keyboardspeler en één of twee zangers of zangeressen. Maar eigenlijk is elke samenstelling mogelijk om muziek te maken. De cursus zal dan ook pas gestart worden bij minimaal vier bandleden per groep. Bij de inschrijving wordt gekeken naar de leeftijd, muziek-smaak en niveau van de deelnemers om de bandleden zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten. 

Dus... speel je of ben je pas begonnen met het spelen van gitaar, keyboard of piano, drums, basgitaar, een blaasinstrument of zing je? En ben je het zat om alleen te spelen? Of wil je in een band spelen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Meld je dan nu aan voor bandcoaching! 

Muziek klas
Optreden op straat
bottom of page