top of page

PIANO

De piano is een enorm veelzijdig instrument. Je kunt in je eentje klinken als een heel orkest, maar tegelijkertijd kun je ook - met slechts een paar noten - de klank van een band verrijken. De lessen zijn voor jong en oud en de lesmethode wordt aangepast aan jouw wensen. In de les wordt jouw basiskennis over de notenleer, akkoorden en ritme aangereikt. Al deze kennis en vaardigheden zul je gaan gebruiken tijdens het spelen van de piano. 

In de lessen wordt de focus niet gelegd op één genre, maar wordt er gekeken vanuit verschillende genres om jou een zo breed mogelijke basis te geven. Tenzij de leerling zich liever op één genre wilt focussen. De keuze is aan jou!

20230628_0569.jpg

Iedere genre heeft namelijk zo zijn eigen krachten. Door het spelen van klassieke muziek werk je aan je pianotechniek en leer je goed noten lezen. In Jazz wordt er gebruik gemaakt van complexere akkoorden en staat improvisatie centraal. Popmuziek lijkt op het eerste gezicht vaak simpeler, maar steekt vaak ingenieus in elkaar. Je leert bijvoorbeeld de kunst van het begeleiden (van een zanger of zangeres) en leert gebruik te maken van verschillende geluiden, zoals de synthesizer en het orgel. 

 

De pianolessen worden gegeven door Sander Poleij & Juul Pluym. Sander (25) heeft zich tijdens zijn studie op het conservatorium in Rotterdam verdiept in jazz, pop- en klassieke muziek. Hij geeft al een aantal jaar les en is daarnaast actief in diverse bands, waaronder zijn eigen band waarvoor hij zelf muziek schrijft en arrangeert. Naast een goede techniek en mooie klank vindt hij het belangrijk dat je begrijpt wat je speelt: of het nu gaat om een akkoord of een melodie. Enkele voordelen hiervan zijn dat je zo makkelijker muziek uit je hoofd kunt spelen en ook de muzikale “trucjes” die tegenkomt zelf kan gaan toepassen als je muziek maakt.

WhatsApp Image 2022-10-25 at 21.42.20.jpeg

Juul (19) is begonnen met piano spelen toen hij 8 jaar was. Ondertussen studeert hij op Codarts Rotterdam en geniet hij elke dag van de muzikale sfeer rond hem. Deze sfeer wilt Juul op zijn leerling overbrengen. Hij wilt laten zien dat muziek spelen niet alleen draait om studeren maar ook om plezier maken en creatief bezig zijn. Naast zijn studie maakt Juul ook eigen muziek en speelt hij in verschillende bands.

 

Op Roosendaal Music Academy wordt ook drum-, bas-, gitaar-, saxofoon- en zangles gegeven. Samenspelen met anderen is dus mogelijk.

bottom of page