top of page

UKELELE

Een muziekinstrument leren spelen is niet altijd even makkelijk. Wanneer jij interesse hebt in snaarinstrumenten, kun je beginnen met de ukelele. De ukelele is een goed beginnersinstrument. De ukelele is namelijk een stuk simpeler dan een gewone gitaar. Een ukelele heeft slechts vier snaren in tegenstelling tot de gebruikelijke zes. Wanneer je de ukelele onder de knie hebt, kun je er altijd voor kiezen om over te stappen naar de normale gitaar. 

Het voordeel van een ukelele is, is dat de aanschaf in tegenstelling tot de gitaar vele malen goedkoper is. Wanneer je twijfelt of gitaarspelen iets is voor jou, is het een optie om te beginnen met het aanschaffen van een ukelele. Zo hoef je niet onnodige hoge kosten te maken om erachter te komen of het spelen van een snaarinstrument iets is voor jou! 

De ukelele is nog niet eens zo oud, maar bijna iedereen weet dat het instrument van Hawaii afkomstig is. Na de Tweede Wereldoorlog kwam er een nieuwe opleving van het instrument met in de jaren 50 een piek van 15.000 ukeleles. Na een tijd van afwezigheid is de ukelele tegenwoordig weer populair geworden met het liedje van "Somewhere Over The Rainbow", gespeeld door een Hawaïaanse muzikant genaamd Israël Kamakawiwo'ole, maar ook door Train met het liedje "Hey, Soul Sister".  

bottom of page